Recept: Zoete hartjes lollies
Wil jij iets lekkers en liefdevols maken voor jouw geliefde, jouw Valentijn? Met slecht een paar ingrediënten kun jij deze zoete hartjes lollies al maken en geven bij het ontbijt. Zo begin je jouw dag goed ❤️.
- ca. 15 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor ca. 9 hartjes lollies:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 50 gr frambozenjam
- 1 ei om te bestrijken
- 1 el kokosrasp
- 1 el amandelschaafsel
- 1 el gehakte pistachenooit
- 5 chocolade-eieren gehalveerd
Bereidingswijze
-
Stap 1
Zet de oven aan op 200° C boven/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit met het bakpapier en steek er hartjes uit met een hartvormige uitsteker (ca. Ø 7 cm).
-
Stap 3
Smeer ongeveer 1 theelepel frambozenjam in het midden en bedek met een half chocolade-ei, laat een rand van 0,5 cm vrij. Sluit de harten met een tweede stuk deeg van dezelfde grootte en druk de randen stevig aan met een vork.
-
Stap 4
Bestrijk de hartjes met ei en bestrooi met geraspte kokos, geschaafde amandelen of gehakte pistachenoten.
-
Stap 5
Bak 12-15 minuten in de oven op het middelste rooster.