Recept: Zoete Flammkuchen
met stracciatella en wilde bessen
1 Bewertung
- 7-9 minuten (9-11 minuten)
- 270 °C
- 250 °C
- ca. 15 minuten
Ingrediënten voor 4 zoete flammkuchen met stracciatella en wilde bessen:
- 1 pak Tante Fanny flammkuchenbodem 340 g
- 120 g mascarpone
- 30 g vanillesuiker
- 80 g pure chocolade (fijngehakt)
- 200 g gemengde bosvruchten (bijv. frambozen, bosbessen, bramen)
- verse citroenmelisse voor de garnering
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 270°C boven-/onderwarmte en verwerk de flamkuchenbodems rechtstreeks vanuit de koelkast.
-
Stap 2
Leg 2 bodems naast elkaar zonder bakpapier op een bakplaat.
-
Stap 3
Meng de mascarpone met vanillesuiker en 40 g van de chocolade en verdeel dit mengsel over de 4 bodems, houdt hierbij rondom een rand van ca. 1 cm vrij.
-
Stap 4
Top de flammkuchen met de bosvruchten.
-
Stap 5
Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 7 – 9 minuten goudbruin af.
-
Stap 6
Bestrooi na het bakken de flammkuchen met de overgebleven chocolade en garneer met citroenmelisse.
Tip
In plaats van verse bosvruchten kun je ook ontdooide bevroren bosvruchten naar keuze gebruiken.