Recept: Zoete Flammkuchen

met stracciatella en wilde bessen
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
1 Bewertung
  • 7-9 minuten (9-11 minuten)
  • 270 °C
  • 250 °C
  • ca. 15 minuten

Ingrediënten voor 4 zoete flammkuchen met stracciatella en wilde bessen:

  • 1 pak Tante Fanny flammkuchenbodem 340 g
  • 120 g mascarpone
  • 30 g vanillesuiker
  • 80 g pure chocolade (fijngehakt)
  • 200 g gemengde bosvruchten (bijv. frambozen, bosbessen, bramen)
  • verse citroenmelisse voor de garnering

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 270°C boven-/onderwarmte en verwerk de flamkuchenbodems rechtstreeks vanuit de koelkast.

  2. Stap 2

    Leg 2 bodems naast elkaar zonder bakpapier op een bakplaat.

  3. Stap 3

    Meng de mascarpone met vanillesuiker en 40 g van de chocolade en verdeel dit mengsel over de 4 bodems, houdt hierbij rondom een rand van ca. 1 cm vrij.

  4. Stap 4

    Top de flammkuchen met de bosvruchten.

  5. Stap 5

    Bak de flammkuchen in het midden van de oven in 7 – 9 minuten goudbruin af.

  6. Stap 6

    Bestrooi na het bakken de flammkuchen met de overgebleven chocolade en garneer met citroenmelisse.

Tip

In plaats van verse bosvruchten kun je ook ontdooide bevroren bosvruchten naar keuze gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.