Recept: Zoete appelster met amandelen
- 25-30 min
- 200 °C
- 180 °C
- ca. 20 min
Ingrediënten voor 1 appelster:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 150 g appelmoes
- 100 g marsepein, fijngesneden
- 25 g geraspte amandelen
- 1 tl kaneel
- Optioneel: 30 g rozijnen, fijngehakt
- 1 ei om te bestrijken
- 25 g amandelstiften
- wat poedersuiker om te bestuiven
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Stap 2
Meng de appelmoes, marsepein, geraspte amandelen en kaneel.
-
Stap 3
Rol het deeg met het opgerolde bakpapier direct uit op een bakplaat en halveer het deeg.
-
Stap 4
Bestrijk een helft van het deeg met het appelmengsel en laat rondom een rand van ca.1 cm vrij. Eventueel bestrooien met rozijnen. Leg de andere helft van het deeg erop en druk de randen iets aan.
-
Stap 5
Druk een cirkel in het deeg met een kleine kom of glas (ø 5 cm). Snijd het bladerdeeg als een taart in 16 stukjes tot de afdruk van de cirkel.
-
Stap 6
Draai een strook deeg twee keer naar links, de volgende twee keer naar rechts. Ga zo door totdat het sterrenpatroon compleet is.
-
Stap 7
Bestrijk de ster met ei en bestrooi met de amandelstiften.
-
Stap 8
Bak de ster, in 25-30 minuten op de tweede rail van onderen, goudbruin.
-
Stap 9
Bestrooi na het bakken naar wens met poedersuiker en serveer nog warm of al afgekoeld.
voor een vegan variant kun je het ei ook vervangen door plantenmelk of water om te bestrijken.