Recept: Zoete amandelcroissants
Amandelen, suiker en kaneel maken van deze zoete amandelcroissants een smaakvolle verleiding. Ze lenen zich perfect voor een ultiem verwenontbijtje of voor de zoete trek in de middag.
- 15-20 min.
- 200° C
- 180° C
- 15 min.
Ingrediënten Voor 8 amandelcroissants:
- 1 Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g
- 40 g amandelmeel
- 3 el amandelen, gehakt
- 20 g paneermeel
- 40 g suiker
- 1 tl kaneel
- 30 g boter gesmolten
- 1 losgeklopt ei
- amandelschaafsel om te garneren
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden hetelucht en bereid het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Meng het amandelmeel, paneermeel, suiker en de kaneel.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met de gesmolten boter bestrijken. Daarna de helft van het amandelmengsel hierover verdelen. Snijd het deeg in 8 driehoeken.
-
Stap 4
Vanaf de breedste kant het deeg oprollen tot een croissant, met losgeklopt ei bestrijken, de rest van het amandelmengsel erover strooien en afmaken met wat amandelschaafsel.
-
Stap 5
Croissants in het midden van de oven in 15 - 20 minuten goudbruin bakken.
Bestrooi de croissants na het bakken met poedersuiker.