Recept: Zoete aardappelquiche
1 Bewertung
- ca. 40 min.
- 210° C
- 190° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 250 ml . slagroom
- 4 eieren
- 350 g zoete aardappel, geschild en geschaafd
- 2 Frankfurter worsten, in plakjes gesneden
- 80 g kaas, in kleine blokjes gesneden
- 1/2 bosje bladpeterselie, fijngehakt
- Zout en peper gemalen
- Een beetje peterselie voor garnering
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 210° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Meng de slagroom met de eieren. Zoete aardappel, Frankfurter, kaas en peterselie er doorheen roeren. Goed op smaak brengen met peper en zout.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. Het mengsel over de deegbodem verdelen.
-
Stap 4
Zoete aardappel quiche in de oven in ca. 40 min. goudbruin bakken. Na het bakken met peterselie bestrooien.