Recept: Worteltaart

Carrot cake
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung

Pasen staat voor de deur en een klassieker die niet mag ontbreken bij de paasbrunch is de worteltaart! Met ons snelle en eenvoudige recept tover je deze lekkernij in een handomdraai op tafel en maak je zeker indruk tijdens de paasbrunch.

  • ca. 40 Min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 30 Min.

Ingrediënten Voor 1 worteltaart:

  • 1 rol Tante Fanny vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • 4 eieren, gescheiden
  • 150 g suiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl geraspte sinaasappelschil
  • 250 g geraspte wortels
  • 300 g gemalen noten of amandelen
  • 2 tl bakpoeder
  • 150 g poedersuiker
  • 3 tl citroensap
  • 12 marsepeinen worteltjes voor decoratie
  • Een beetje boter om in te vetten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Vet een quichevorm (ø 26 cm) in met boter. Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit en leg het zonder papier in de vorm. Versterk de rand met het overhangende deeg. Bedek de deegbodem met het bakpapier en verzwaar met bakbonen.

  3. Stap 3

    Bak de deegbodem ongeveer 20 minuten blind op een rooster op de onderste richel van de oven.

  4. Stap 4

    Klop het eiwit met de suiker stijf. Klop in een aparte kom de eidooiers met kaneel en sinaasappelschil licht en romig. Voeg de geraspte wortelen, gemalen noten en bakpoeder toe en meng goed. Spatel voorzichtig het eiwitschuim erdoor.

  5. Stap 5

    Verdeel het wortelmengsel over de voorgebakken deegbodem en bak opnieuw ongeveer 20 minuten op de onderste richel van de oven. Laat de taart 1 uur afkoelen.

  6. Stap 6

    Meng kort voor het serveren de poedersuiker met het citroensap tot een glazuur en verdeel dit over de taart. Decoreer met marsepeinen worteltjes.

Tip

De taart blijft ongeveer 3 dagen goed op kamertemperatuur onder een taartstolp.

Leuk om te maken samen met de kids

Bakken met kids wordt extra leuk met deze worteltaart! Laat de kleintjes helpen met het raspen van de wortels, het mengen van de ingrediënten en natuurlijk het versieren met marsepeinen worteltjes. Zo is het een ontzettend gezellige manier om samen iets lekkers te maken voor Pasen. En wie weet… misschien blijven er nog een paar wortels over voor de paashaas!

Carrot cake in de airfryer

Geen oven in de buurt of gewoon zin in een snelle variant? Deze worteltaart kun je ook in de airfryer maken! Gebruik een kleinere bakvorm die in de airfryer past en bak de taart op 160°C voor ongeveer 20-25 minuten. Het resultaat? Een smeuïge, kruidige taart met een heerlijk knapperige bodem – perfect voor een last-minute Paasbrunch of gewoon als lekkernij voor bij de koffie.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.