Recept: vegetarische pizza met pompoen
1 Bewertung
Heerlijke pizza met pompoen, mozzarella en pesto. Liever een vegan pizza? Laat dan de mozzarella weg of vervang deze mozzarella door een plantaardige variant.
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g met potje saus 200 g
- of 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg Rustiek 400 g met potje saus 200 g
- een paar blaadjes salie, fijngehakt
- 1 knofleekteentje, fijngehakt
- 300 g pompoen, geschild, in dunne plakken gesneden (bijvoorbeeld met een rasp)
- 1 rode ui, in fijne ringen gesneden
- 125 g mozzarella in plakjes gesneden
- 4 - 5 tl pesto voor decoratie
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Potje tomatensaus met knoflook en salie mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en insmeren met de tomatensaus, hierbij ca 1 cm. tot aan de rand vrijhouden. Met pompoen, rode ui en mozzarella beleggen.
-
Stap 4
De pizza in het midden van de oven in 10 - 15 min. goudbruin bakken. Na het bakken met met basilicumpesto garneren.
Tip
Voor een vegan variant alleen de mozzarella weglaten.