Recept: Vegan pizzavlecht
met gegrilde paprika en courgette
1 Bewertung
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 200 g ingelegde gegrilde paprika
- 6 salieblaadjes, fijngehakt
- 1 kleine courgette, in dunne reepjes
- 8 stuks babymais
- peper naar smaak
- wat zout naar smaak, eventueel zout met een smaakje
- pompoenpitten, gehakt om te bestrooien
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven / onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg met het bakpapier uit en halveer het deeg over de lengte.
-
Stap 3
Bedek de bovenste helft van het deeg met paprika en salie en laat rondom een rand van ongeveer 2 cm vrij. Marineer courgettes en maïs met 2 eetlepels inlegolie en breng op smaak met zout en peper. Leg het mengsel op de onderste helft van het deeg en laat rondom een rand van ongeveer 2 cm vrij.
-
Stap 4
Rol beide degen van onderaf op. Druk de uiteinden tegen elkaar en draai de beide deegstrengen samen. Bestrijk ze met wat olie en bestrooi met pompoenpitten.
-
Stap 5
Bak de vlecht onderin de oven in ca. 30 min. af.