Recept: Spinazie quiche
met camembert en radijs
3 Bewertungen
- 40 - 45 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 100 g spinazie, geblancheerd en uitgelekt
- 100 ml verse slagroom
- 5 eieren
- 1 knoflookteentje, fijngehakt
- 4 bosuitjes, in ringetjes gesneden
- 200 g Camembert
- Een paar radijsjes, in fijne plakjes geraspt
- Zout, peper en nootmuskaat gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Spinazie en slagroom met de eieren gladroeren, daarna de knoflook toevoegen. Met zout, peper en nootmuskaat kruiden.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken.
-
Stap 4
Spinaziemengsel in de vorm gieten en de bosui en camembert erover verdelen.
-
Stap 5
Quiche onderin de oven in ca. 45 min. goudbruin bakken. Tijdens het bakken de radijsjes licht zouten en na het bakken over de quiche verdelen.
Tip
De quiche smaakt warm als koud erg lekker.