Recept: rustieke pizza met champignon en mozzarella
3 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg Rustiek rond 280 g
- 100 ml tomatensaus
- 20 ml chilisaus
- 150 g bruine champignons, in fijne plakjes gesneden
- 10 cherrytomaatjes gehalveerd
- 125 g mozzarella, in blokjes gesneden
- 50 g bladspinazie
- 2 el Olijfolie
- Peper en zout, gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het pizzadeeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Bestrijk de bodem met tomatensaus tot ca. 1 cm van de rand en breng op smaak met zout, peper en chilisaus. Verdeel de champignons, cherrytomaatjes en de mozzarella over de saus.
-
Stap 3
De pizza in het midden van de oven in 15- 20 min. goudbruin bakken. Na het bakken de bladspinazie over de pizza verdelen en bedruipen met olijfolie.
Tip
De pizza is ook lekker met gedroogde tomaatjes als alternatief voor verse tomaat.