Rustieke pizza met champignons en mozzarella - Tante Fanny

Recept: rustieke pizza met champignon en mozzarella

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
3 Bewertungen
  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 pizza:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg Rustiek rond 280 g
  • 100 ml tomatensaus
  • 20 ml chilisaus
  • 150 g bruine champignons, in fijne plakjes gesneden
  • 10 cherrytomaatjes gehalveerd
  • 125 g mozzarella, in blokjes gesneden
  • 50 g bladspinazie
  • 2 el Olijfolie
  • Peper en zout, gemalen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het pizzadeeg direct uit de koelkast gebruiken.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Bestrijk de bodem met tomatensaus tot ca. 1 cm van de rand en breng op smaak met zout, peper en chilisaus. Verdeel de champignons, cherrytomaatjes en de mozzarella over de saus.

  3. Stap 3

    De pizza in het midden van de oven in 15- 20 min. goudbruin bakken. Na het bakken de bladspinazie over de pizza verdelen en bedruipen met olijfolie.

Tip

De pizza is ook lekker met gedroogde tomaatjes als alternatief voor verse tomaat.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.