Recept: rustieke pizza burrata
2 Bewertungen
- 12 - 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg Rustiek rond 280 g
- 100 ml tomatensaus
- 200 g tomaten, in dunne plakjes gesneden
- 1 tl gedroogde oregano
- 6 plakjes Prosciutto
- 1 bol burrata
- Een handje rucola
- Paar blaadjes basilicum
- 2 el Olijfolie
- Peper en zout, gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het pizzadeeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Met de tomatensaus bestrijken, hierbij 1 cm tot aan de rand vrijlaten.
-
Stap 3
De tomaten verdelen over de pizza en kruiden met oregano, peper en zout.
-
Stap 4
De pizza in het midden van de oven in 12- 15 min. goudbruin bakken. Na het bakken beleggen met prosciutto, burrata, basilicum en rucola. De burrata bedruipen met olijfolie.