Recept: rustieke pizza 4 soorten kaas
Kaas op een pizza is iets wat absoluut niet mag ontbreken. Houd jij ook zo van kaas op je pizza? Dan ben je vast bekend met de pizza: 4 soorten kaas, oftewel quattro formaggi. Zoals de naam van de pizza al verklapt, zitten er 4 soorten kaas op deze pizza. Welke soorten kaas zijn dit, en hoe kun deze pizza het beste maken? Lees snel verder voor dit heerlijke 4 soorten kaas pizza recept.
- 18 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza:
- 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg Rustiek rond 280 g
- 150 ml tomatensaus
- 50 g mozzarella, grofgesneden
- 50 g gorgonzola, gebrokkeld
- 40 g Parmezaansekaas flakes
- 50 g gran padano flakes
- Zout, gemalen
- Paar verse baslicum blaadjes
- Een beetje verse tijm
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het pizzadeeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Met de tomatensaus bestrijken, hierbij 1 cm tot aan de rand vrijlaten. Iedere kaas over een kwart van de pizza verdelen. Mozzarella met zout bestrooien en over de hele pizza wat tijm strooien.
-
Stap 3
De pizza in het midden van de oven in 10- 15 min. goudbruin bakken. Na het bakken met basilicum garneren.
strooi wat chilipeper over de pizza als je van pittig houdt.