rozijnenbroodjes bakken

Recept: Rozijnenbroodjes

met banketbakkersroom
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Zoek je nog een lekker recept voor een bijzonder ontbijt, lunch of lekkers bij de koffie? Deze rozijnenbroodjes met banketbakkersroom zullen zeker in de smaak vallen en zijn gemakkelijk zelf te maken. Zoet combineert met het frisse van de abrikozenjam voor een mooie balans en een heerlijk broodje. 

  • 12-15 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • 15 min.

Ingrediënten voor het bakken van circa 15 rozijnenbroodjes:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g
  • 80 g rozijnen, 15 min. geweld in water of rum (goed laten uitlekken)
  • 50 g banketbakkersroom mix (onbewerkte mix)
  • 30 ml melk
  • 2 el abrikozenjam
  • 1 ei om te bestrijken
  • Poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 180° C hetelucht en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Bereid de banketbakkersroom volgens de instructie op de verpakking.

  3. Stap 3

    Rol het croissantdeeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en bestrijk het deeg met de banketbakkersroom. Verdeel de uitgelekte rozijnen over de room.

  4. Stap 4

    Snijd de rol in plakjes van ongeveer 2,5 cm en leg de plakjes van elkaar af op de bakplaat met bakpapier. Bestrijk de rozijnenbroodjes vervolgens met ei.

  5. Stap 5

    De rozijnenbroodjes in het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.

  6. Stap 6

    Direct na het bakken de rozijnenbroodjes insmeren met jam, laten afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Tip

Gebruik het deeg direct uit de koelkast voor het beste bakresultaat en de lekkerste rozijnenbroodjes.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.