Recept: Rabarbertaart met bladerdeegdeksel
- 20 - 25 min.
- 200° C
- 180° C
- 20 - 25 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 650 g rabarber, op duimlengte gesneden
- 2 Granny Smith appels, ontdaan van klokhuis en in schijfjes van een halve cm
- 1,5 cm verse gember, geschild en fijngehakt
- 100 g licht bruine basterdsuiker
- 1/2 el roomboter
- 1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
- rietsuiker om te bestrooien
- 1 ei om mee te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
De oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg 10 min. voor het gebruik uit de koelkast halen.
-
Stap 2
Vet de ovenschaal in en zet apart.
-
Stap 3
Doe in een grote pan de rabarber, appelschijfjes, gember, boter, suiker en het merg van het vanillestokje. Laat 10-15 min. op laag vuur pruttelen tot de rabarber zacht voelt maar nog wel zijn structuur behoudt.
-
Stap 4
Schep het rabarbermengsel in de ovenschaal.
-
Stap 5
Leg hierop het deeg en snijd eventueel te grote overlappende stukken eraf en gebruik dit voor de decoratie van de taart.
-
Stap 6
Smeer het deeg in met het losgeklopte ei en bestrooi met de rietsuiker. Maak een paar inkepingen, met een mes, in het deeg voor het ontsnappen van het vocht.
-
Stap 7
Bak gedurende 20-25 min. goudbruin in de oven.
-
Stap 8
Serveer warm met bijvoorbeeld warme custardvla.