Recept: Quiche met asperges en zalm
Deze overheerlijke quiche met verse asperges is een heerlijk gerecht voor de lente. Dankzij het handige quiche- en taartdeeg van Tante Fanny wordt het bereiden van deze hartige taart super eenvoudig! Zin om jezelf uit te dagen in de keuken? Laat je inspireren door ons recept voor quiche met asperges.
- ca. 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 25 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche met zalm en asperges:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 4 eieren
- 250 g zure room
- 250 g gerookte zalm, grof gesneden
- 2 tl mierikswortel, geraspt
- 500 g groene asperges, onderste 2 cm verwijderen
- Zout en peper gemalen
- Een beetje tuinkers voor de garnering
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. Met een vork wat gaatjes in de bodem prikken.
-
Stap 3
Eieren met room gladroeren, zalm en mierikswortel toevoegen en met zout & peper kruiden.
-
Stap 4
Mengsel over de bodem verdelen, gladstrijken en hier de asperges als stralen over verdelen.
-
Stap 5
Even laten afkoelen en met tuinkers garneren.
Je kunt de gerookte zalm op de asperge quiche ook vervangen door bijvoorbeeld gerookte forel.
Samen genieten van een overheerlijke quiche met zalm en asperges
Niets brengt vrienden en familie sneller bij elkaar dan een zelfgemaakt gerecht. Met de quiche van asperges, gemaakt met het verse deeg van Tante Fanny, wordt het organiseren van een gezellige lunch of diner ineens super makkelijk! Met slechts een paar eenvoudige stappen zet jij binnen no-time een verrukkelijke quiche met zalm en groene asperge op tafel, gevuld met jouw favoriete ingrediënten!