Recept: quiche met appel en prei
1 Bewertung
- 35 - 40 min.
- 190° C
- 170° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 quiche met vers quichedeeg:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 2-3 el paneermeel
- 250 g prei, in fijne ringen gesneden
- 100 g spek of rauwe ham, in reepjes gesneden
- 2 appels, in dunne partjes gesneden
- 250 ml . slagroom
- 3 eieren
- Een snufje nootmuskaat, geraspt
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 190° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en met het bakpapier in de quichevorm leggen. Met het overhangende deeg de rand versterken. Verdeel de paneermeel over de bodem. Hierover de prei, appel en spek verdelen.
-
Stap 3
Slagroom en eieren mengen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. Giet het mengsel in de vorm.
-
Stap 4
Quiche onderin de oven in ca. 35 min. goudbruin bakken.