Recept: Pruimen galette

Recept: Pruimen galette

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4 / 5
2 Bewertungen
vegetarisch recept
  • 35 - 40 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg 300 g
  • 60 g amandelen, gemalen
  • 500 g pruimen, in kwarten gesneden
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 1 ei om te bestrijken
  • 1 el rietsuiker om te bestrooien
  • evt. vanille roomijs om mee te serveren
Recept: Pruimen galette

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat.

  3. Stap 3

    Verdeel de gemalen amandelen over het deeg maar laat een rand van 3-4 cm over.

  4. Stap 4

    Meng de pruimen met de basterdsuiker in een kom en schep deze op het deeg.

  5. Stap 5

    Vouw de randen van het deeg naar binnen en bestrijk dit met ei en strooi hier de rietsuiker overheen.

  6. Stap 6

    Bak gedurende 35-40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Tip

Serveer met een bolletje vanille roomijs.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.