Recept: Pruimen galette
2 Bewertungen
- 35 - 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Quiche- en taartdeeg 300 g
- 60 g amandelen, gemalen
- 500 g pruimen, in kwarten gesneden
- 50 g witte basterdsuiker
- 1 ei om te bestrijken
- 1 el rietsuiker om te bestrooien
- evt. vanille roomijs om mee te serveren
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat.
-
Stap 3
Verdeel de gemalen amandelen over het deeg maar laat een rand van 3-4 cm over.
-
Stap 4
Meng de pruimen met de basterdsuiker in een kom en schep deze op het deeg.
-
Stap 5
Vouw de randen van het deeg naar binnen en bestrijk dit met ei en strooi hier de rietsuiker overheen.
-
Stap 6
Bak gedurende 35-40 min in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Tip
Serveer met een bolletje vanille roomijs.