Recept: Preistrudel van bladerdeeg
en spek
3 Bewertungen
- ca. 35 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 strudel:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- Wat boter om te bakken
- 150 g gerookte spek, in blokjes
- 2 stengels prei, in fijne ringen gesneden
- 1 bosje peterselie, gehakt
- 100 g zure room
- 40 g paneermeel of broodkuim
- 1 snufje nootmuskaat, gemalen
- Zout en peper gemalen
- Een beetje boter om te bestrijken
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Spek in de boter aanbraden, prei toevoegen en kort meebakken. Peterselie, zure room en het paneermeel er doorheen roeren. Met zout , peper en nootmuskaat op smaak brengen. Laat het mengsel kort afkoelen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en de vulling over het onderste gedeelte verdelen.
-
Stap 4
Strudel oprollen en de uiteinden goed dichtmaken. Met boter bestrijken en met een mes de bovenkant insnijden, zoals op de foto.
-
Stap 5
Bak de strudel in het midden van de oven in 35 min. goudbruin.