Recept: Bladerdeeg preistrudel - Tante Fanny

Recept: Preistrudel van bladerdeeg

en spek
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
3.7 / 5
3 Bewertungen
  • ca. 35 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 strudel:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
  • Wat boter om te bakken
  • 150 g gerookte spek, in blokjes
  • 2 stengels prei, in fijne ringen gesneden
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • 100 g zure room
  • 40 g paneermeel of broodkuim
  • 1 snufje nootmuskaat, gemalen
  • Zout en peper gemalen
  • Een beetje boter om te bestrijken

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Spek in de boter aanbraden, prei toevoegen en kort meebakken. Peterselie, zure room en het paneermeel er doorheen roeren. Met zout , peper en nootmuskaat op smaak brengen. Laat het mengsel kort afkoelen.

  3. Stap 3

    Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en de vulling over het onderste gedeelte verdelen.

  4. Stap 4

    Strudel oprollen en de uiteinden goed dichtmaken. Met boter bestrijken en met een mes de bovenkant insnijden, zoals op de foto.

  5. Stap 5

    Bak de strudel in het midden van de oven in 35 min. goudbruin.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.