Recept: pompoenflammkuchen
met paddenstoelen
6 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g roomkaas
- 1/2 bosje peterselie, grof gesneden
- 150 g Hokkaido pompoen, ontpit, geschilt en grof geraspt
- 2 middelgrote portobello's, in dunne plakken gesneden
- 12 walnoten, grof gehakt
- 2 takjes thijm, grof gehakt
- 2 el walnootolie
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 ° C boven-onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en de rand ca. 1 cm naar binnen vouwen en aandrukken.
-
Stap 3
Roomkaas met peterselie en pompoen doorroeren en met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 4
Smeer de bodem in met het roomkaasmengsel. Verdeel hierover de portobello en besprenkel de walnootolie hierover. Strooi de thijm en de walnoten erover.
-
Stap 5
Bak onderin de oven gedurende 15 - 20 min. krokant.
Tip
Als je wilt kun je kappertjes gebruiken in plaats van ansjovis.