verschil bladerdeeg en flammkuchendeeg

Recept: plaattaart met falafel

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Een vegetarische plaattaart boordevol lekkere groenten en peulvruchten! Met gemak zet je deze kruidige plaattaart op tafel als avondmaaltijd, maar ook als hapje bij de borrel.

Deze plaattaart met falafel is voor Tante Fanny gemaakt door Uit Paulines Keuken.

  • ca. 20-25 min.
  • 200° C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 plaattaart met falafel:

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (boven- en onderwarmte). Rol het bladerdeeg uit. Maak met een mes een lichte inkeping op ongeveer 1 cm vanaf de rand. Let op, snijd het deeg niet helemaal door. Dit zorgt ervoor dat de randjes opbollen. Prik met een vork gaatjes in het deeg.

  2. Stap 2

    Verdeel de hummus over het deeg. Strooi de za’atar over de hummus.

  3. Stap 3

    Snijd de paprika in reepjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel deze over de taart. Verdeel de falafel, kikkererwten en de feta over de taart.

  4. Stap 4

    Bak de taart in 20 – 25 minuten goudbruin in de oven. Garneer de plaattaart met falafel voor het serveren met wat rucola.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.