Recept: Pizzavlecht
met pompoenpitten
3 Bewertungen
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 2 pizzavlechten
- 1 rol Tante Fanny pizzadeeg 400 g
- 125 g roomkaas
- 4 el pompoenpitolie
- 3 - 4 el pompoenpitten, geroosterd
- Zout, gemalen
- 1 tl bloem voor het bestuiven
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Roer de roomkaas met pompoenpitolie en de pompitten door elkaar en breng op smaak met zout.
-
Stap 3
Rol het deeg uit, bestuif het deeg gelijkmatig met bloem, draai het deeg om en haal het bakpapier eraf. Smeer het deeg gelijkmatig in met het roomkaas mengsel. Laat daarbij in de breedte van het deeg, 2 cm, aan de boven- en onderkant vrij.
-
Stap 4
Rol het deeg vanaf de onderkant op.
-
Stap 5
De rol met een mes in de lengte in 2 delen verdelen. Draai de 2 stengels in elkaar.
-
Stap 6
In het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin bakken.
Tip
Tip: je kunt ook roomkaas met groene of rode pesto mengen.