Recept: pizzasnack met gedroogde tomaten
Dit zomerse pizzabrood met gedroogde tomaat en kappertjes is ontzettende lekker bij een frisse salade of als gerechtje bij de barbecue. Het ideale fingerfood voor een gezellige terrasavond.
- 25 - 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- of 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 250 g roomkaas
- 1 el kappertjes, grofgehakt
- 75 g gedroogde tomaten, grofgehakt
- 75 g zwarte olijven, grofgehakt
- 1 el verse salie, fijngehakt
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 ei
- 50 g paneermeel
- Zout en peper gemalen
- 50 g kruidenboter, gesmolten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven / onderwarmte. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Voor de vulling alle ingrediënten, behalve de kruidenboter, mengen en met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen op de bakplaat. Mengsel gelijkmatig over het pizzadeeg verdelen, daarbij een rand van ca. 2 cm vrijhouden. Pizzadeeg in de breedte van onderaan oprollen. De rol met een scherp mes om de 2 cm goed insnijden (niet doorsnijden). Om en om een deegstuk omklappen.
-
Stap 4
Bak de pizzasnack onderin de oven in 25 - 30 min. goudbruin af. Na het bakken de buitenkant insmeren met de gesmolten kruidenboter.
Je kunt deze pizzasnack ook met verse tomaten, feta of ui vullen.