Pizzaknopen

Recept: Pizzaknopen

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
4.8 / 5
4 Bewertungen
vegetarisch recept
  • ca. 15 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten Gemaakt voor Tante Fanny door Keukenatelier

Voor de pizzaknopen:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g (alt: 1 rol Tante Fanny Vers Spelt- Pizzadeeg 400 g)
  • 20 g roomboter
  • 2 el Olijfolie
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden of Provinciaalse kruiden
  • zout en peper naar smaak
  • Voor de pizzaknopen met pizzadip:

    • de saus uit het potje bij het pizzadeeg met tomatensaus
    • de overige ingrediënten voor de pizzaknopen
    • Voor de camembert dip:

      • 1 camembert, ongeveer 250 g
      • paar takjes rozemarijn, tijm of oregano (optioneel)
      • beetje witte wijn (optioneel)
      • 1-2 el honing (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    De oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.

  2. Stap 2

    Maak de knoflookboter: smelt de boter in een kommetje (kan in de magnetron of pan) en voeg er de olijfolie, knoflook, kruiden en peper naar smaak aan toe. Meng het goed en zet het even apart.

  3. Stap 3

    Rol het pizzadeeg uit met het bakpapier. Halveer het deeg in de breedte, zodat je twee vierkanten naast elkaar hebt. Smeer één van de vierkanten in met ongeveer 1/3 deel van de knofklookboter. Strooi er desgewenst een beetje zout op.

  4. Stap 4

    Vouw het niet besmeerde deeg over het besmeerde deeg heen en besmeer het bovenliggende deeg met de helft van de resterende knoflookboter. Snijd het (dubbele) pizzadeeg in repen van ongeveer 1 cm breedte (en 24 cm lengte).

  5. Stap 5

    Pak één reep en leg hem op het aanrecht. Draai de reep in elkaar als een soort lange "wokkel". Pak dan één uiteinde hiervan vast tussen je vingertoppen van je ene hand en wikkel de lange streng met je andere hand twee keer om je vingers heen (zoals je dat met touw of wol doet). De laatste 10 cm van de streng wikkel je dwars om de lussen heen, zodat je een soort "knoopje" overhoudt. Smeer de pizza knopen in met de resterende kruidenboter (warm de boter kort op in de magnetron wanneer hij is gestold). Bestrooi de knopen eventueel nog met een beetje (grof) zeezout.

  6. Stap 6

    Bak de pizzaknopen gedurende 13-15 min. in de oven tot ze goudbruin zijn. Serveer ze warm of op kamerteperatuur.

  7. Stap 7

    Als je de pizza knopen met de pizzasaus serveert, verwarm de saus dan eerst even in de magnetron.

  8. Stap 8

    Voor de kaas dip schakel je de oven terug naar 200°C. Pak de camembert uit en leg deze in een ovenvast schaaltje. Snijd de camembert aan de bovenkant kruislings een aantal keer in. Steek een paar kleine takjes kruiden in de openingen en bedruppel de camembert eventueel met wat honing (of een beetje witte wijn). Dek de camembert af met aluminiumfolie en laat de de kaas in 15 minuten in oven smelten. Haal de camembert uit de oven en serveer de warme kaas dip bij de pizzaknopen.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.