Recept: Pizzaballetjes met savooiekool
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- 80 g gerookte spekblokjes
- 100 g savooiekool, gehakt
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 knoflookteentje, gehakt
- 1 ei
- Zout en peper gemalen
- Een beetje komijnzaad om te bestrooien
- Een beetje maanzaad om te bestrooien
- Een beetje zeezout om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven- / onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Spek, savooiekool, ui, knoflook en ei vermengen. Met komijnzaad, zout en peper op smaak brengen/
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en 2 keer in de lengte en drie keer in de breedte snijden, zodat er 12 vierkantjes ontstaan.
-
Stap 4
1 eetlepel vulling in het midden van het vierkantje scheppen en het deeg over de vulling heenslaan. De naad goed vastdrukken en het tot een balletje rollen.
-
Stap 5
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Plaats de deegballen losjes met de opening naar beneden in de ovenschaal.
-
Stap 6
Bestrooi de balletjes met maanzaad en zeezout.
-
Stap 7
Bak ze in het midden van de oven gedurende in 20 min goudbruin.
Vul de pizzaballetjes ook eens met ham en mierikswortel of gepekelde pepers.