Recept: Pizza met zalm, knoflookgarnalen en zeekraal
1 Bewertung
- ca. 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 150 g crème fraîche
- Peper
- 100 g zeekraal, geblancheerd
- 125 g warm gerookte zalmstuk
- 200 g gekookte knoflookgarnalen
- 1/2 citroen, de rasp
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg uit en smeer de crème fraîche uit over de pizzabodem en strijk dit glad, bestrooi met peper.
-
Stap 3
Bak de bodem onder in de hete oven in 13-15 min. goudbruin.
-
Stap 4
Haal de pizza uit de oven en beleg de pizza met zeekraal, stukjes zalm en de garnalen. Rasp de citroen er boven.
-
Stap 5
Schuif de pizza weer in de oven en bak nog 2-3 min. tot de vis warm is.
-
Stap 6
Haal de pizza uit de oven en giet eventueel nog een beetje knoflookolie van de garnalen erover. Serveer warm.
Tip
Gemaakt voor Tante Fanny door: culinea.nl