Recept: Pizza croissants
Deze pizza croissants met salami worden een instant hit bij je vrienden en familie! Weinig moeite en groots effect is op deze smakelijke croissants zeker van toepassing. Niet alleen zijn deze pizza croissants lekker bij de lunch, maar ook bij de maaltijd in combinatie met een kom soep.
- 15-20 min.
- 200° C
- 180° C
- 15 min.
Ingrediënten voor 8 pizza croissants met salami:
- 1 rol Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g
- 2 el tomatensaus (passata)
- 8 plakken salami
- 100 g geraspte mozzarella
- oregano
- ei, losgeklopt om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Stap 2
Bereid het deeg direct uit de koelkast voor optimaal resultaat. Rol het croissantdeeg uit en verdeel in 8 driehoeken.
-
Stap 3
Beleg elke driehoek met wat tomatensaus, een plak salami en geraspte mozzarella. Bestrooi met oregano.
-
Stap 4
Rol vanaf de brede kant op tot een croissant en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
-
Stap 5
Bestrijk met losgeklopt ei en bestrooi naar wens met extra mozzarella.
-
Stap 6
Bak de pizza croissants in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
Verwerk het deeg direct vanuit de koelkast.
Wordt het plakkerig? Maak je vingers nat met water.