Recept: pizza Bianca met spinazie en ricotta
Pizza Bianca is een romige pizza met lekker veel spinazie. Zo combineer je lekker met gezond.
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 1 pizza:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- of 1 rol Tante Fanny Vers spelt Pizzadeeg 400 g
- 1 ui, in fijne ringen gesneden
- 2 knofleekteentje, fijngehakt
- 3 el olijfolie, om in te bakken
- 350 g bladspinazie
- 150 g crème fraîche
- 250 g ricotta
- 30 g pijnboompitten
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het pizzadeeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Ui en knoflook kort fruiten in olijfolie. Als de ui en knoflook licht gekleurd zijn de spinazie toevoegen. Roeren tot de spinazie slinkt. Op smaak brengen met zout en peper.
-
Stap 3
Crème fraîche en 100 g ricotta mengen.
-
Stap 4
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en insmeren met het ricotta mengsel. Hierbij een rand van ca. 1 cm overhouden. Verdeel hierover de spinazie en daarover de rest van de ricotta. Strooi de pijnboompitten hierover.
-
Stap 5
De pizza in het midden van de oven in 15- 20 min. goudbruin bakken.
Voeg een pittige smaak toe door na het bakken de pizza te bedruipen met chili olie.