Recept: pittige galette met gerookte zalm
1 Bewertung
- ca. 40 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 galette:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 250 g zure room
- 1 kleine prei, in ringen gesneden
- 150 g gerookte zalm, plakjes
- Een handvol rucola
- Zout en rode peper gemalen
- Rode peperkorrels, gekneusd
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Meng de zure room met prei en breng op smaak met peper en zout.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en het mengsel over het midden van het deeg verdelen en houd rondom ca. 4 cm vrij.
-
Stap 4
Deegrand met water bestrijken en over de vulling heenslaan. De plakjes gerookte zalm over het mengsel verdelen. Deegrand met water bestrijken en de rode peperkorrels over de hele galette strooien.
-
Stap 5
Galette onderin de oven in ca. 40 min. bakken. Voor het serveren de rucola over de galette verdelen.
Tip
Tip: in plaats van gerookte zalm kun je ook gerookte spek of gerookte ham gebruiken.