Recept: Paashaasnestjes met eiersalade

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Met Pasen is bladerdeeg zeer populair, daarom hebben we de klassieke bladerdeeg-paashaasnestjes een kleine upgrade gegeven: ontdek onze snelle paashaasnestjes met eiersalade!

Deze kleine bladerdeegnestjes zijn snel gebakken; vul ze daarna eenvoudig met eiersalade en garneer in paashaasstijl – en je paashaasnestjes zijn klaar voor de paasbrunch!

  • ca. 30 Min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 25 Min.

Ingrediënten Voor 8 paashaasnestjes met eiersalade:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
  • 6 eieren, hardgekookt
  • 80 g mayonaise
  • 20 g mosterd
  • 2 augurken, fijn gesneden
  • 1/4 bosje Bieslook
  • 8 pompoenpitten
  • Zout en versgemalen peper
  • een beetje olie om in te vetten

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het bijgeleverde bakpapier uit en verdeel het in 12 gelijke rechthoeken door het tweemaal in de lengte en driemaal in de breedte te snijden.

  3. Stap 3

    Plaats 8 deegvierkanten in de holtes van een ingevette muffinvorm. Knip bakpapier in 8 vierkanten (ca. 9 x 9 cm) en leg deze op het deeg. Vul met bakbonen voor blindbakken.

  4. Stap 4

    Bak de deegnestjes ongeveer 20 minuten goudbruin in het midden van de oven. Laat de nestjes afkoelen.

  5. Stap 5

    Steek uit de resterende 4 deegstukken 16 hazenoren (spits ovaal) uit. Gebruik hiervoor een zelfgemaakte kartonnen mal of een ronde uitsteker (ø 8 cm).

  6. Stap 6

    Leg de hazenoren op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 8-10 minuten goudbruin in het midden van de oven.

  7. Stap 7

    Snijd de eieren klein en meng met mayonaise, mosterd en augurken. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Stap 8

    Vul de deegnestjes met de eiersalade. Snijd de bieslook in stukjes van 2 cm. Garneer de nestjes decoratief met bieslook en pompoenpitten om een hazengezicht te creëren.

Tip

Gebruik naar wens zwarte sesamzaadjes of peperkorrels om ogen voor de haasjes te maken.

Nog leuker om samen met de kinderen te bakken

Laat de kinderen ook helpen met het versieren van de quiche! Een paar extra radijsjes of wat fijngehakte dille maken het helemaal af. Of laat ze met kleine uitsteekvormpjes figuurtjes maken van extra deeg en deze bovenop leggen voor een speelse touch. Zo wordt het niet alleen een feestje om te eten, maar ook om te maken!

Airfryer-tip

Gebruik bakpapier of een bakmatje in de quichevorm om te voorkomen dat het deeg blijft plakken. Heb je een airfryer met een kleiner mandje? Maak dan mini-quiches in muffinvormpjes! Bak deze op 160°C voor ongeveer 10-12 minuten. Ideaal voor kleine handjes en perfect als hapje voor de paasbrunch!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.