Oreo Frambozen Strudel

Recept: Oreo Frambozen strudel

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung

Ben je op zoek naar een lekker en verrassend recept voor een dessert? Dan is deze Oreo Frambozen strudel zeker iets voor jou! De combinatie van de romige kwarkvulling, de knapperige koekkruimels en de zoete frambozen is onweerstaanbaar. Het recept is vrij eenvoudig en je hebt er niet veel ingrediënten voor nodig. Zo maak jij in slechts 45-50 minuten de meest lekkere zoete strudel met oreo en frambozen! Verras je vrienden en familie met dit heerlijke gerecht. 

  • ca. 45-50 min.
  • 180°C
  • 160°C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten voor 1 Oreo Frambozen strudel:

  • 1 rol Tante Fanny Vers Roomboter Croissant (400 g)
  • 150 g Oreo-koekjes
  • 50 g gesmolten boter
  • 375 g volle kwark
  • 30 g kristalsuiker
  • 1 pakje vanillepuddingpoeder (dr. Oetker)
  • 200 g frambozen (vers of diepgevroren)
  • 2 el amandelschaafsel, om te bestrooien
  • optioneel: Poedersuiker om te bestrooien

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

  2. Stap 2

    Mix de vermalen Oreo-koekjes met de gesmolten boter fijn en zet opzij. Roer de kwark met suiker en vanillepuddingpoeder glad.

  3. Stap 3

    Verwerk het deeg direct uit de koelkast en rol het uit met het meegeleverde bakpapier. Verdeel eerst de gemalen koekkruimels over het deeg en vervolgens het kwarkmengsel. Verdeel de frambozen over de vulling en rol het deeg op tot een strudel. Snijd de strudel in de lengte doormidden en draai de twee strengen in elkaar.

  4. Stap 4

    Leg de strudel met het bakpapier op een bakplaat en bestrooi met amandelschaafsel.

  5. Stap 5

    Bak gedurende 45-50 minuten op de tweede verdieping van onderen in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Dek indien nodig de bovenkant halverwege de baktijd af met aluminiumfolie.

  6. Stap 6

    Laat de strudel afkoelen, bestrooi naar wens met poedersuiker en serveer in stukken gesneden.

Tip

Je kunt afhankelijk van het seizoen verse of bevroren frambozen gebruiken. Gebruik geen ontdooide bevroren bessen, omdat ze anders te waterig worden. Je kunt ook andere bessen of bijvoorbeeld perziken gebruiken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.