Recept: Mini pizzastrudels
Onze mini-strudels met vegetarische vulling zijn de perfecte zomersnack, of het nu gewoon tussendoor is of voor het volgende tuinfeest. De mediterrane vulling van paprika, balsamico-sjalotjes, olijven en feta is verfijnd met een beetje tijm en smaakt heerlijk in combinatie met ons speltpizzadeeg.
- 15 - 20 minuten
- 220°C
- 200°C
- ca. 15 minuten
Ingrediënten voor 4 mini pizzastrudels:
- 1 rol Tante Fanny Vers Spelt-pizzadeeg 400 g
- 150 g rode en gele paprika ingelegd in olie
- 60 g ingelegde balsamicosjalotten, grof gesneden
- 50 g zwarte olijven
- 70 g feta, grof verkruimeld
- 1 tl thijm
- 1 snufje cayennepeper
- Gemalen zout en peper
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct vanuit de koelkast.
-
Stap 2
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en peper.
-
Stap 3
Rol het deeg uit met het bakpapier meegerold en snijd het in 4 gelijke rechthoeken.
-
Stap 4
Verdeel het mengsel over het onderste derde deel van het deeg, laat rondom een klein randje vrij.
-
Stap 5
Vouw de randen van het deeg links en rechts naar binnen en rol het deeg van onderaf in kleine krullen. Bestrijk het deeg vóór het bakken met een beetje olijfolie.
-
Stap 6
Bak in de oven gedurende 15 - 20 minuten op de middelste bakplaat tot ze goudbruin zijn.
Serveer de pizzastrudel met een mediterrane dip van yoghurt, knoflook en oregano!