Recept: Mini-pizzabomen
Oh denneboom, oh denneboom… Met Kerstmis mag er gerust flink gesnackt worden, en daarvoor zijn onze mini-pizzaboompjes precies wat je nodig hebt! Of het nu voor het kerstfeest, de kerstborrel op kantoor of de kerstbrunch is – dit geniale fingerfood mag absoluut niet ontbreken. We laten je zien hoe je de heerlijke mini-pizzabomen in een handomdraai kunt bereiden.
- ca. 15 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten voor 40-50 mini-pizzabomen:
- 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
- 2 el Olijfolie
- 1 tl pizzakruiden
- 1/2 tl zeezout
- 300 g roomkaas
- 1 bosje verse kruiden, bijv. peterselie en dille fijngehakt
- 2 el granaatappelpitjes
- enkele zoute stengels (pretzels of zoutstengels)
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct op de bakplaat uit en snijd het in de lengte in 4 stroken. Snijd uit elke strook ongeveer 12 driehoeken.
-
Stap 3
Meng de olijfolie met de pizzakruiden en zeezout en smeer dit mengsel over het deeg.
-
Stap 4
Bak de deegstukjes in de voorverwarmde oven op het middenrek ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Meng de roomkaas met de helft van de kruiden.
-
Stap 5
Prik met een houten spies aan de onderkant van de gebakken deegstukjes en steek in elke "boom" een stukje zoutstengel als stam.
-
Stap 6
Smeer de helft van de deegbomen in met roomkaas en beleg ze met de overgebleven kruiden en granaatappelpitjes.
Serveer de overige “dennenbomen” om in de dip te doen!