Recept: Mini-pizzabomen

speciaal voor Kerst
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
0 / 5
0 Bewertungen

Oh denneboom, oh denneboom… Met Kerstmis mag er gerust flink gesnackt worden, en daarvoor zijn onze mini-pizzaboompjes precies wat je nodig hebt! Of het nu voor het kerstfeest, de kerstborrel op kantoor of de kerstbrunch is – dit geniale fingerfood mag absoluut niet ontbreken. We laten je zien hoe je de heerlijke mini-pizzabomen in een handomdraai kunt bereiden.

  • ca. 15 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • ca. 20 min.

Ingrediënten voor 40-50 mini-pizzabomen:

  • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg 400 g.
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl pizzakruiden
  • 1/2 tl zeezout
  • 300 g roomkaas
  • 1 bosje verse kruiden, bijv. peterselie en dille fijngehakt
  • 2 el granaatappelpitjes
  • enkele zoute stengels (pretzels of zoutstengels)

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.

  2. Stap 2

    Rol het deeg met het meegeleverde bakpapier direct op de bakplaat uit en snijd het in de lengte in 4 stroken. Snijd uit elke strook ongeveer 12 driehoeken.

  3. Stap 3

    Meng de olijfolie met de pizzakruiden en zeezout en smeer dit mengsel over het deeg.

  4. Stap 4

    Bak de deegstukjes in de voorverwarmde oven op het middenrek ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat afkoelen. Meng de roomkaas met de helft van de kruiden.

  5. Stap 5

    Prik met een houten spies aan de onderkant van de gebakken deegstukjes en steek in elke "boom" een stukje zoutstengel als stam.

  6. Stap 6

    Smeer de helft van de deegbomen in met roomkaas en beleg ze met de overgebleven kruiden en granaatappelpitjes.

Tip

Serveer de overige “dennenbomen” om in de dip te doen!

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.