Recept: mini hotdogs
Niets lekkerder dan een goede eigengemaakte hotdog op zijn tijd! Neem hem mee voor een lekkere picnic of zet hem op tafel als snack. Een hotdog is altijd goed.
- ca. 10 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 8 mini hotdogs:
- 1 1 rol Tante Fanny Vers Pizzadeeg 400 g
- of 1 rol Tante Fanny Vers spelt Pizzadeeg 400 g
- 2 -3 hotdogs, in ca. 3 cm grote stukjes gesneden
- 2 -3 plakjes spek, in ca. 3 cm grote stukjes gesneden
- 1 ei om te bestrijken, geklutst
- wat sesamzaad om te bestrooien
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220° C boven-/onderwarmte voorverwarmen. Het deeg direct uit de koelkast gebruiken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Het deeg in 4 gelijke rechthoeken snijden en deze diagonaal doorsnijden, zodat er 8 driehoeken ontstaan.
-
Stap 3
Omwikkel de stukjes worst met spek, leg een stukje worst op de breedste zijde van het deeg, rol op zodat er een vorm van een croissant ontstaat.
-
Stap 4
Bestrijk het deeg met ei en bestrooi met sesamzaad.
-
Stap 5
De hotdogs in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin bakken.
Je kunt voor het bakken ook nog een beetje ketchup of mosterd op het deeg smeren, het worstje erop leggen en dan oprollen.