Recept: Mediterrane flammkuchen cupcakes
voor 12 flammkuchen cupcakes:
- 10-12 min.
- 200° C
- 180° C
- 10 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny vers flammkuchendeeg 260 gram
- 1 bakje bruine champignons, ca. 250 g
- 250 g gerookte tofu
- 1 bosje Peterselie
- 1 takje rozemarijn of tijm
- 1-2 lente-uit
- 40 g edelgistvlokken (optioneel)
- 2-4 el Olijfolie
- Gemalen zout en peper
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en gebruik het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Hak de champignons fijn, snijd de jonge ui in plakjes van 5 mm dik, verkruimel de tofu met je vingers, hak de kruiden fijn en doe alles in een kom.
-
Stap 3
Voeg de gistvlokken, zout en peper toe. Roer de olijfolie erdoor, zodat het mengsel goed bevochtigd is.
-
Stap 4
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en in 12 gelijke stukken snijden, vet de muffinvorm in met olijfolie en druk de stukjes deeg voorzichtig in de vormpjes.
-
Stap 5
Schep 1 eetlepel van het mengsel op het deeg, druk lichtjes aan en verdeel nog een beetje van het mengsel losjes over de rest van de vulling.
-
Stap 6
Bak cupcakes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin af.
Laat de cupcakes even afkoelen in de vorm, draai ze dan uit en laat ze op een rooster bezinken.