Recept: Mediterrane flammkuchen cupcakes

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
4 Bewertungen

voor 12 flammkuchen cupcakes:

  • 10-12 min.
  • 200° C
  • 180° C
  • 10 min.

Ingrediënten:

  • 1 rol Tante Fanny vers flammkuchendeeg 260 gram
  • 1 bakje bruine champignons, ca. 250 g
  • 250 g gerookte tofu
  • 1 bosje Peterselie
  • 1 takje rozemarijn of tijm
  • 1-2 lente-uit
  • 40 g edelgistvlokken (optioneel)
  • 2-4 el Olijfolie
  • Gemalen zout en peper

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en gebruik het deeg direct uit de koelkast.

  2. Stap 2

    Hak de champignons fijn, snijd de jonge ui in plakjes van 5 mm dik, verkruimel de tofu met je vingers, hak de kruiden fijn en doe alles in een kom.

  3. Stap 3

    Voeg de gistvlokken, zout en peper toe. Roer de olijfolie erdoor, zodat het mengsel goed bevochtigd is.

  4. Stap 4

    Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en in 12 gelijke stukken snijden, vet de muffinvorm in met olijfolie en druk de stukjes deeg voorzichtig in de vormpjes.

  5. Stap 5

    Schep 1 eetlepel van het mengsel op het deeg, druk lichtjes aan en verdeel nog een beetje van het mengsel losjes over de rest van de vulling.

  6. Stap 6

    Bak cupcakes in het midden van de oven in 10-12 minuten goudbruin af.

Tip

Laat de cupcakes even afkoelen in de vorm, draai ze dan uit en laat ze op een rooster bezinken.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.