Recept: Makkelijke appeltaartjes
- 20 - 25 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Gemaakt door RutgerBakt voor Tante Fanny
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 3 appels, geschild en in blokjes gesneden
- 2 el kristalsuiker
- 1 el custardpoeder
- 1/4 tl kaneelpoeder
- 1 ei, geklutst, om te bestreiken
- 2 el amandelschaafsel
- 100 g abrikozenjam
Bereidingswijze
-
Stap 1
Haal het bladerdeeg ca. 10 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 200° C boven / onderwarmte en rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat.
-
Stap 2
Meng de appelblokjes met de suiker, kaneelpoeder en custardpoeder.
-
Stap 3
Rol het deeg met bakpapier en al uit en leg het op een bakplaat. Snijd het deeg in zes gelijke rechthoeken en prik iedere rechthoek in het midden enkele keren in met een vork.
-
Stap 4
Verdeel de appelvulling diagonaal over de stukjes bladerdeeg. Klap één van de punten deeg over de appelvulling. Maak de andere punt iets nat en vouw ook deze over de appelvulling, zodat deze vastplakt op het andere deegflapje.
-
Stap 5
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi het met amandelschaafsel. Eventueel kun je ook nog een beetje suiker over het deeg strooien.
-
Stap 6
Bak de snelle appeltaartjes in de voorverwarmde oven in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar.
-
Stap 7
Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en bestrijk daar de appeltaartjes mee. Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.