Recept: Krokante paaskrans
Op zoek naar iets verfrissends voor op de Paastafel? Deze hartige paaskrans met groenten & lentekruiden is perfect voor je paasbrunch. Nodig je vrienden of familie uit voor een heerlijke paastijd. Bekijk hier nog meer mooie recepten voor een Vrolijk Pasen.
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 1 krokante paaskrans:
- 2 rollen Tante Fanny Vers filodeeg 120 g
- 300 g wortelen, geraspt
- 150 g courgette, geraspt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- 100 g walnoten, geroosterd en gehakt
- 250 ml . slagroom
- 4 eieren
- 2 el verse aromatische kruiden, bijv. bieslook en/of peterselie, fijngehakt
- extra kruiden, eetbare bloemen en geblancheerde miniwortels ter garnering
- zout en peper
- nootmuskaat
- Een beetje olie om te bakken en in te vetten
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast
-
Stap 2
Fruit ui en knoflook in olie. Voeg wortel en courgette toe en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en laat tot gebruik uitlekken in een zeef.
-
Stap 3
Vet een tulbandvorm (ø ca. 24 cm) in met olie en leg de filodeegvellen erin. Leg ze op elkaar zodat er geen gaten ontstaan.
-
Stap 4
Meng groenten en walnoten en verdeel over de vorm. Meng room met eieren en kruiden en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet het mengsel over de groenten in de vorm. Vouw het uitstekende deeg over het mengsel.
-
Stap 5
Bak de Paaskrans onderin de oven op een rooster in 30 minuten goudbruin. Laat de krans een beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
-
Stap 6
Garneer met verse kruiden, bloemen en mini worteltjes.
Als je geen tulbandvorm hebt, kun je ook een vuurvaste beker of kom in het midden van een gewone springvorm plaatsen.