
Recept: Krokante paaskrans

Op zoek naar iets verfrissends voor op de Paastafel? Deze hartige paaskrans met groenten & lentekruiden is perfect voor je paasbrunch. Nodig je vrienden of familie uit voor een heerlijke paastijd. Bekijk hier nog meer mooie recepten voor een Vrolijk Pasen.
- ca. 30 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten voor 1 krokante paaskrans:
- 1 rol Tante Fanny Vers bladerdeeg 300g
- 300 g wortelen, geraspt
- 150 g courgette, geraspt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook
- 100 g walnoten, geroosterd en gehakt
- 250 ml . slagroom
- 4 eieren
- 2 el verse aromatische kruiden, bijv. bieslook en/of peterselie, fijngehakt
- extra kruiden, eetbare bloemen en geblancheerde miniwortels ter garnering
- zout en peper
- nootmuskaat
- Een beetje olie om te bakken en in te vetten

Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg direct uit de koelkast
-
Stap 2
Fruit ui en knoflook in olie. Voeg wortel en courgette toe en bak 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout en laat tot gebruik uitlekken in een zeef.
-
Stap 3
Vet een tulbandvorm (ø ca. 24 cm) in met olie en leg het bladerdeeg erin. Zorg dat je het deeg zo neerlegt dat er geen gaten ontstaan. Snijd hierbij in het deeg om de juiste vorm te creëren.
-
Stap 4
Meng groenten en walnoten en verdeel over de vorm. Meng room met eieren en kruiden en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet het mengsel over de groenten in de vorm. Vouw het uitstekende deeg over het mengsel.
-
Stap 5
Bak de Paaskrans onderin de oven op een rooster in 30 minuten goudbruin. Laat de krans een beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
-
Stap 6
Garneer met verse kruiden, bloemen en mini worteltjes.
Als je geen tulbandvorm hebt, kun je ook een vuurvaste beker of kom in het midden van een gewone springvorm plaatsen.
Bakken met kinderen: samen aan de slag!
Deze krokante paaskrans is niet alleen lekker, maar ook superleuk om samen met kinderen te maken. Laat ze helpen met het raspen van de wortels en courgette, het mengen van het deeg en natuurlijk het versieren! Met wat verse kruiden en vrolijke paaseitjes maken ze er een echt kunstwerk van. Samen bakken maakt Pasen nóg gezelliger!
Geef je eigen draai aan de paaskrans
Wil je iets anders proberen? Voeg eens wat feta of geitenkaas toe voor een romige smaak, of vervang de wortel door geraspte bietjes voor een verrassende twist. Ook lekker: een snufje kaneel of een handje noten door het deeg. Zo maak je deze paaskrans helemaal naar jouw smaak!