Recept: Knakworst kaas
Hoe leuk zijn deze knakworst kaas twisters? De knakworsten worden omhuld met een smakelijke twister van croissantdeeg en bestrooid met een kruidig kaasmengsel. Dit wordt dé favoriete snack op menig feestje.
- 12-15 min.
- 200° C
- 180° C
- 10 min.
Ingrediënten Voor 16 knakworst kaas twisters:
- 1 rol Tante Fanny Vers Croissantdeeg 400 g
- 16 mini knakworsten
- 1 tl paprikapoeder
- Gemalen zout en peper
- 1 ei, geklutst, om te bestrijken
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Verwerk het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Het deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en vanaf de breedte in 2 cm. brede stroken snijden.
-
Stap 3
De kaas op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder.
-
Stap 4
De deegstroken per stuk om een knakworst draaien. De twisters op een met bakpapier belegde bakplaat leggen, insmeren met ei en bestrooien met de geraspte kaas.
-
Stap 5
De knakworst kaas twisters in het midden van de oven in 12 - 15 min. goudbruin bakken.
nog lekkerder met een saus als curry of mosterd.