Recept: Knakworst croissants
0 Bewertungen
Met deze croissants met knakworst maak je jong en oud blij! Ze zijn heel makkelijk te maken en of je ze nu als lunch serveert of als lekker hapje in minivorm, de schaal is zo leeg! Serveer met een sausje naar wens en smullen maar!
- 10-15 min.
- 200° C
- 180° C
- 10 min.
Ingrediënten Voor 8 knakworst croissants:
- 1 rol Tante Fanny vers croissantdeeg 400g
- 8 knakworsten
- 1 ei, losgeklopt om te bestrijken
- sesamzaadjes, om te bestrooien
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht. Bereid het deeg direct uit de koelkast.
-
Stap 2
Rol het deeg met bakpapier uit op de bakplaat.
-
Stap 3
Verdeel het deeg in 8 punten.
-
Stap 4
Leg de knakworst op de brede kant van de punt en rol hem op naar de punt.
-
Stap 5
Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes.
-
Stap 6
Bak de knakworst croissant in ongeveer 10 à 15 minuten goudbruin.
Tip
Maak ook eens mini croissants met knakworst. Gebruik hiervoor cocktailworstjes en verdeel het deeg in 16 punten.