Recept: Kersen pudding hapjes
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 250 g kersen, ontpit en gehalveerd
- 1/2 zakje vanillepuddingpoeder
- 50 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 40 ml kersen- of appelsap
- 1 ei om mee te bestrijken
- 2 el geschaafde amandelen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220° C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 min. voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Roer de puddingpoeder met suiker, vanillesuiker en het vruchtensap tot een glad mengsel en breng aan de kook. Roer de kersenhelften erdoor en laat afkoelen.
-
Stap 3
Verdeel het deeg 1 keer in de lengte en 2 keer in de breedte zodat 6 gelijke delen ontstaan. Snijd de bovenste helft van elk deegstuk met rasterroller of scherp mes in.
-
Stap 4
Voeg 2 eetlepels van het kersenmengsel toe aan de onderste helft van het deeg. Bestrijk de ingesneden kant met ei, vouw dit over de vulling heen en druk de randen goed aan. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het ei en bestrooi met de amandelen.
-
Stap 5
Bak de gebakjes in het midden van de oven in 15-20 min goudbruin.
In plaats van verse kersen kun je ook kersen uit pot gebruiken.