Recept: Kersen mascarpone strudel
18 Bewertungen
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 g
- 1 blik kersen vlaaivulling
- 500 g mascarpone
- 1 vanillestokje, het merg eruit geschraapt
- 4 el poedersuiker
- 1 een ei om te bestrijken
- 50 g chocolade om grof te raspen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 220° C boven-/en onderwarmte en verwerk het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Snijd over de lang zijde van het deeg een reepje van 1 cm af en leg dit weer op de rand. Herhaal dit nogmaals.
-
Stap 3
Doe dit nu 1 keer voor de korte zijde van het deeg. Prik de rest van het deeg in met een vork.
-
Stap 4
Bestrijk de rand met ei en bak in het midden van de oven gedurende 15-20 min. goudbruin. Laat het deeg afkoelen.
-
Stap 5
Meng de mascarpone met het vanillemerg en de poedersuiker.
-
Stap 6
Strijk het mengsel uit over het afgebakken deeg. Verdeel hierover de vlaaivulling
-
Stap 7
Rasp de chocolade grof en strooi dit over de vlaaivulling.