Recept: Kersen kruimelvlaai
- 35 - 40 min.
- 190° C
- 175° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 60 g amandelmeel
- 2 blikken kersen vlaaivulling
- 100 g koude roomboter, in kleine blokjes
- 100 g fijne kristalsuiker
- 153 g amandelmeel
- 1 tl zout
Voor het kruimeldeeg:
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190° C boven-/onderwarmte en bereid het deeg volgens de instructies op de verpakking.
-
Stap 2
Rol het deeg uit met het opgerolde bakpapier en plaats het direct in de taartvorm. Versterk de rand met het overhangende deeg. Prik het deeg meerdere keren door met een vork.
-
Stap 3
Verspreid het amandelmeel over de bodem van het deeg.
-
Stap 4
Maak ondertussen het kruimeldeeg. Meng de ingrediënten wrijvend tussen de vingers in een kom. Als de boter te zacht wordt zet de kom dan weer even in de koelkast. Ga door tot je een mooie kruimelige structuur hebt.
-
Stap 5
Schep de kersen vlaaivulling over de bodem. Verdeel hier het kruimeldeeg overheen.
-
Stap 6
Bak onderin de oven gedurende 35-40 min. mooi bruin en gaar.
-
Stap 7
Serveer bijvoorbeeld lekker warm uit de oven met een toefje slagroom.