Groentepakketjes met gedroogde kruiden
Heb je nog diepvries groenten? Een snel en gemakkelijk gerecht uit de voorraadkast: de heerlijke groentepakketjes van bladerdeeg met gedroogde kruiden en groenten. Lekker!
- ca. 20 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 20 min.
Ingrediënten Voor 6 stuks
- 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 300 g
- 150 g ontdooide groentemix, uitgelekt
- 100 g zure room
- 1 tl gedroogde kruiden (bv. rozemarijn of tijm)
- 1 ei om te bestrijken
- 50 g spekblokjes
- Zout en peper gemalen
- paprikapoeder
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven op 200° C boven-/en onderwarmte en haal het deeg ca. 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
-
Stap 2
Groentemix grof hakken en mengen met de zure room en gedroogde kruiden. Op smaak brengen met peper en zout.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier uitrollen en in 6 gelijke vierkanten snijden. Schep ca. 3 el groentevulling in het midden van de vierkanten, bestrijk de randen met wat eigeel en sla het deeg diagonaal over de vulling heen.
-
Stap 4
Het deeg met ei bestrijken en met spekblokjes bestrooien.
-
Stap 5
Groentepakketjes onderin de oven in ca. 20 min. afbakken.
In plaats van zure room kun je ook crème fraîche of roomkaas gebruiken.