Recept: Galette met venkel
en spek
5 Bewertungen
- 30 - 35 min.
- 200° C
- 180° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 galette:
- 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- en Taartdeeg 300 g
- 250 g crème fraîche
- 1 kleine venkel, fijngesneden
- 1 kleine groene appel, in dunne plakjes gesneden
- 1 rode ui fijngesneden
- 100 g spek (bacon), in reepjes gesneden
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 200° C boven-/onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Crème fraîche met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen. Crème fraîche over het deeg verdelen, hou tot aan de buitenrand ca. 4 cm over. Venkel, appel en ui hierover verdelen.
-
Stap 4
Deegrand over de vulling heenslaan en over de vulling de spek verdelen.
-
Stap 5
Galette in het midden van de oven in 30 - 35 min. goudbruin bakken.
Tip
Voor de vegetarische variant laat je de spek weg, of vervang het door gerookte tofu.