Recept: Flammkuchen met ansjovis en citroen
Deze zomer veranderen we in een bbq pizza & flammkuchen party! Dus heb jij een gas-, electrische-, of houtskoolbarbecue kijk dan snel verder en leer hoe je de lekkerste flammkuchen op de barbecue klaarmaakt: BBQ recepten, tips & tricks.
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 10 min.
Ingrediënten Voor 12 flammkuchen driehoekjes:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 150 g ricotta
- 1 biologische citroen, de rasp
- 1 el chilivlokken
- 10 ansjovisfilets, in stukjes gesneden
- een handje verse peterselie
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven-/ onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Meng de ricotta met de citroenrasp.
-
Stap 3
Rol het deeg met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat en snijd het deeg in 6 vierkanten. Halveer elk deegstuk diagonaal, zodat er 12 driehoeken worden gevormd.
-
Stap 4
Verdeel de ricotta over elke driehoek en laat een rand vrij van ongeveer 0,5 cm. Strooi de chilivlokjes erover en verdeel de ansjovis over de ricotta.
-
Stap 5
Flammkuchen in het midden van de oven gedurende 15 - 20 min. krokant afbakken. Bestrooi met peterselie voor het serveren.
Voor nog meer smaak kun je ook nog kappertjes toevoegen aan de flammkuchen.