Recept: Flammkuchen nachos
- 18-24 minuten
- 200 °C
- niet aanbevolen
- ca. 30 minuten
Ingrediënten Voor tortillachips:
- 1 rol Tante Fanny Fanny vers flammkuchendeeg 260 g
- 80 ml neutrale olie, bijv. zonnebloemolie
- 1 el taco of fajita kruidenmengsel
- 2 tomaten, ontpit, in blokjes gesneden
- 1/2 verse groene peper, ontpit, in halve ringen gesneden
- 150 g geraspte cheddar
Voor salsa :
- 300 g cherrytomaten, fijngesneden
- 1 kleine ui, gepeld en fijngesneden
- 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesneden
- 1/2 citroen, geperst
- 40 ml Olijfolie extra vierge
- handvol verse koriander, fijngehakt + iets meer over de garnering
- scheutje tabasco
Voor de guacemole :
- 2 volledig rijpe avocado's ontpit
- 40 ml Olijfolie extra vierge
- 1/2 citroen, geperst
- vers gemalen zout en peper
Bereidingswijze
-
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C boven/onder warmte en verwerk het deeg rechtstreeks uit de koelkast.
-
Stap 2
Het deeg in driehoekjes van ca. 4 cm snijden of knippen. Doe de olie en kruiden in een kom en bestrijk het flammkuchendeeg ermee, leg de driehoekjes op twee met bakpapier beklede bakplaten.
-
Stap 3
Bak de bakplaten na elkaar onderin de oven ongeveer 6-8 minuten goudbruin af.
-
Stap 4
Meng voor de salsa cherrytomaatjes, ui, knoflook, citroensap, olijfolie en koriander en breng op smaak met zout en tabasco.
-
Stap 5
Doe voor de guacamole de avocado met olijfolie in een brede kom en plet krachtig met een vork. Voeg citroensap toe aan de avocado en breng op smaak met een beetje zout en peper.
-
Stap 6
Schep de tortillachips na het bakken in een overnschaal. Bestrooi met tomaat, groene peper en kaas. Bak nog 6-8 minuten op de bovenste rail.
-
Stap 7
Garneer de gebakken tortillachips met koriander naar wens en serveer met guacamole en salsa.
Meng voor je eigen taco kruidenmengsel 4 el chilipoeder met 1 el zout en 1 tl peper, paprikapoeder, gedroogde oregano, komijn, koriander, evenals knoflook- en uienpoeder. Bewaar gesloten in een schroefpot.