Recept: flammkuchen met tomaten en geitenkaas
5 Bewertungen
Flammkuchen met tomaten en geitenkaas is een lekkere variatie op de traditionele Elzasser flammkuchen.
- 10 - 15 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g crème fraîche, eventueel mengen met kruiden naar smaak
- 1 rol geitenkaas, in plakjes gesneden
- 1/2 prei, in fijne ringen gesneden
- 12 kerstomaatjes, in diverse kleuren
- 6 takjes tijm, fijngehakt
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Crème fraîche met prei mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen en insmeren met crème fraîche, ca. 1 cm tot de rand vrijlaten.
-
Stap 4
Tomaatjes met zout, peper en tijm op smaak brengen. Geitenkaas en tomaatjes over de flammkuchen verdelen.
-
Stap 5
De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.
Tip
Deze hartige flammkuchen met tomaten en geitenkaas maak je nog lekkerder door ook wat spekblokjes voor het bakken over de flammkuchen te verdelen.