Recept: flammkuchen met pompoen
en vijgen
1 Bewertung
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 8 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g crème fraîche
- 1/2 kleine rode ui, gepeld, gehalveerd, in fijne ringen gesneden
- 1 rode ui in ringen gesneden
- 80 g Hokkaido pompoen, ontpit, in fijne schijven gesneden
- 1 vijg, in fijne schijfjes gesneden
- Zout en peper gemalen
- 1 el verse rozemarijn, grofgehakt
- 2 el olijfolie, om te bedruipen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen. De deegrand ca. 1 cm omslaan en aandrukken.
-
Stap 3
Crème fraîche over het deeg verdelen tot aan de rand. Gelijkmatig de ui, pompoen en vijgen verdelen. Met zout en peper kruiden en met rozemarijn bestrooien.
-
Stap 4
De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.
-
Stap 5
Na het afbakken met olijfolie bedruipen.
Tip
De vijgen kun je ook vervangen door peer. Na het bakken bestrooien met gehakte noten smaakt ook heerlijk.