Recept: Flammkuchen met pompoen en vijgen - Tante Fanny

Recept: flammkuchen met pompoen

en vijgen
Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
5 / 5
1 Bewertung
vegetarisch recept
  • 15 - 20 min.
  • 220° C
  • 200° C
  • ca. 8 min.

Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:

  • 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
  • 125 g crème fraîche
  • 1/2 kleine rode ui, gepeld, gehalveerd, in fijne ringen gesneden
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 80 g Hokkaido pompoen, ontpit, in fijne schijven gesneden
  • 1 vijg, in fijne schijfjes gesneden
  • Zout en peper gemalen
  • 1 el verse rozemarijn, grofgehakt
  • 2 el olijfolie, om te bedruipen

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg volgens de instructie op de verpakking voorbereiden.

  2. Stap 2

    Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen. De deegrand ca. 1 cm omslaan en aandrukken.

  3. Stap 3

    Crème fraîche over het deeg verdelen tot aan de rand. Gelijkmatig de ui, pompoen en vijgen verdelen. Met zout en peper kruiden en met rozemarijn bestrooien.

  4. Stap 4

    De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.

  5. Stap 5

    Na het afbakken met olijfolie bedruipen.

Tip

De vijgen kun je ook vervangen door peer. Na het bakken bestrooien met gehakte noten smaakt ook heerlijk.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.