Recept: flammkuchen met pastinaak en wortel
2 Bewertungen
Lekker veel groenten! Deze groenten passen perfect bij een knapperige flammkuchen. Zo eet je weer eens op een andere manier verschillende soorten kleurige groenten.
- 15 - 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 2 wortels, geschild, in dunne plakjes gesneden
- 2 pastinaken, geschild, in dunne plakjes gesneden
- 2 el olie
- 1 el kerriepoeder
- 125 g (plantaardige) crème fraîche
- 6 blaadjes selderij, grof gesneden
- 10 walnoten, grof gesneden
- Zout en peper gemalen
Gemaakt met
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en bereid het deeg volgens de instructie op de verpakking.
-
Stap 2
Wortel en pastinaak met olie, kerrie, zout en peper mengen.
-
Stap 3
Deeg met het meegerolde bakpapier direct op de bakplaat uitrollen en met crème fraîche over het deeg verdelen. Laat ca. 1 cm tot de rand vrij.
-
Stap 4
Verdeel de selderij over de flammkuchen en daarna de wortel, pastinaak en walnoten.
-
Stap 5
De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.
Tip
In plaats van walnoten kun je ook hazelnoten of pecannoten gebruiken.