Recept: Flammkuchen met kruidnoten

Recept beoordelen
Eerste beoordeling:

Om uw rating in te voeren wordt een cookie opgeslagen en het IP-adres als pseudoniem opgeslagen.
Lees en bevestig ons privacybeleid.

Beoordelen
2 / 5
1 Bewertung

Flammkuchen, het geliefde Duitse gerecht, krijgt deze Sinterklaas een verrassende twist! Wat als je de klassieke hartige toppings eens vervangt door zoete lekkernijen? Deze Flammkuchen met kruidnoten combineert de knapperige, luchtige bodem van Flammkuchen met de heerlijke smaak van speculaaskruiden, waardoor het een perfecte traktatie is voor de feestdagen. Of je nu op zoek bent naar een verrassend voorgerecht voor je Sinterklaasfeest of een bijzondere snack om van te genieten tijdens de sinterklaasavond, deze Flammkuchen biedt een geweldige mix van zoet en zout. Een heerlijke manier om kruidnoten op een compleet nieuwe manier te ervaren!

 

  • ca. 15 min.
  • 200°C
  • 180°C
  • ca. 15 min.

Ingrediënten Voor 1 Flammkuchen met kruidnoten:

  • 1 rol Tante Fanny vers flammkuchendeeg
  • 1 ei
  • 200 g crème fraîche
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el poedersuiker
  • 100 g kruidnoten
  • 50 g pure chocolade of melkchocolade in kleine stukjes gehakt
  • 50 g witte chocolade in kleine stukjes gehakt

Bereidingswijze

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden boven-/onderwarmte.

  2. Stap 2

    Rol het flammkuchendeeg uit op het bakpapier, snijdt in 2 stukken en leg het alvast op de bakplaat.

  3. Stap 3

    Meng het ei door de crème fraîche en voeg daarna de vanille-extract en de poedersuiker toe en meng het tot één geheel.

  4. Stap 4

    Smeer het mengsel van de crème fraîche over de twee rechthoeken. Laat bij de randen ongeveer een halve centimeter vrij.

  5. Stap 5

    Verdeel de kruidnoten over de flammkuchen en verdeel daarna de donkere en witte chocolade.

  6. Stap 6

    Zet de flammkuchen voor 15 minuten in de oven en bak hem tot hij gaar is en bruine randjes krijgt.

Meer passende recepten

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.

Psst….ontvang onze maandelijkse thema nieuwsbrief met favoriete recepten direct in je mailbox.