Recept: flammkuchen met geitenkaas en balsamico
Balsamico uien passen perfect bij flammkuchen. De flammkuchen belegt met geitenkaas, gepaard met een glaasje wijn en jouw avond kan niet meer stuk.
- 15- 20 min.
- 220° C
- 200° C
- ca. 15 min.
Ingrediënten Voor 1 flammkuchen:
- 1 rol Tante Fanny vers Flammkuchendeeg 260 g
- 125 g zure room
- 1 grote ui, gepeld en in kwarten gesneden
- 2 el balsamico crème
- 1 rolletje geitenkaas, in plakjes gesneden
- 1 handvol bladspinazie
- Zout en peper gemalen
Bereidingswijze
-
Stap 1
Oven op 220 ° C boven/-onderwarmte voorverwarmen en het deeg direct uit de koelkast verwerken.
-
Stap 2
Deeg met het meegerolde bakpapier op de bakplaat uitrollen en insmeren met zure room, ca. 1 cm tot de rand vrijlaten.
-
Stap 3
Ui mengen met balsamico (de ui- kwarten uit elkaar laten vallen). Flammkuchen met ui en geitenkaas beleggen. Met zout en peper op smaak brengen.
-
Stap 4
De flammkuchen onderin de oven in 15 - 20 min. krokant afbakken.
-
Stap 5
Na het bakken de flammkuchen met de spinazieblaadjes beleggen.
In plaats van spinazieblaadjes kun je ook basilicumblaadjes na het bakken over de flammkuchen verdelen.